Hvordan anvendes en gris nu til dags?

Hvad er en gris?

En gris er en betegnelse for en bestemt gruppe af svinefamilien, der bliver opdrættet med ét enkelt formål, og det er, at blive slagtet og solgt i de forskellige supermarkeder og hos et bredt spektrum af slagterier rundt omkring i både Danmark og den øvrige verden. En gris bliver også ofte kaldet for et tamsvin, som er den mere professionelle betegnelse for denne del af svinefamilien. Selvom det godt kan være en kende vanskeligt at se, så nedstammer svinet faktisk fra vildsvinet og er dertil biologisk set en gruppe af enkeltmavede og parrettåede hovdyr, som ganske enkelt kan spise alt – det er i hvert fald meget få ting, som en gris ikke kan spise, hvilket også er grunden til, at de bliver kaldt for altædende

Hvordan anvendes en gris nu til dags?

Som sagt, så bliver en gris opdrættet med ét enkelt formål, hvilket er, at blive solgt til et slagteri, hvor den bliver slagtet og herefter bliver kødet solgt videre til supermarkeder og lignende steder, hvor det er muligt at købe svinekøde. En gris kan bruges til en lang række forskellige fødevarer, hvilket i høj grad inkluderer følgende: flæskesteg, koteletter, fars, bacon og blodet kan anvendes til blodpølse. Det er dog ikke det eneste, da det også er meget almindeligt at sørge for, at huden fra en gris bliver garvet og derefter bliver det anvendt som skind på diverse former for beklædning. Endvidere, så bliver huden/skindet dog også udnyttet i forbindelse med fødevarer for mennesker, hvilket oftest er i form af snacks som flæskesvær såvel som fyldstoffer i fødevareindustrien sammen med fedt- og benafpuds.

Slutteligt, så er det også meget populært at bruge forskellige dele af grisen til dyrefoder. Det kan blive til mange former for dyrefoder, men det er dog særligt populært at bruge en gris til at lave dyrefoder til hunde, hvilket eksempelvis kunne være de meget populære tørrede svineører, som efterhånden kan købes hos enhver dyreforhandler hele landet over. Som du nok kan se, så har en gris mange forskellige anvendelsesmuligheder, hvilket selvfølgelig også er den primære årsag til, at der er så mange danske landmænd, der opretter svinefarme, hvor de udelukkende arbejder med opdrætning af svin, som kan sælges til diverse slagterier i både ind- og udland. Det betyder også, at du ikke skal køre langt ud på landet før du får øje på den første svinefarm, hvor du ikke kan kigge nogen steder hen uden at spotte en gris.